Gul smoothie

Posted: 10. juni 2012 in frukt, smoothie

En smoothie laget av appelsin, rabarbra og honning, jeg er i den syvende smakshimmel. Så utrolig godt.

Jeg hadde ei appelsin oppi blenderen sammen med ca 100 gr frossen rabarbra og litt vann. Kjørte dette til en jevn smoothie. I mellomtiden hadde jeg ca ei spiseskje honning i mikroen, som jeg til slutt hadde i blenderen og mikset alt sammen.
20120610-201731.jpg

Dette ble en frisk og god smoothie stappetned c-vitamin og andre viktige næringsstoffer. Dessuten er honning en naturlig søtning som passer mye bedre i smoothie enn hvitt raffinert sukker som bare skyter blodsukkeret rett til himmelen og ned igjen.

Kjæresten fikk en prøvesmaking på smoothien, og han likte den også. Han er ganske kresen på smoothier, så da vil jeg tro at denne var veldig god.
20120610-201702.jpg

Appelsin er den frukten de fleste tenker på når de skal få i seg mer c-vitamin. I tillegg inneholder den litt jern, og sammen med c-vitaminer vil dette kunne øke jernnivået i kroppen (frukt.no)

Rabarbra er egentlig en grønnsak, men vi bruker den som en frukt. Rabarbraen har et lavt kaloriinnhold, og er derfor ideell å bruke i smoothie for å sette god smak. Det er også godt å spise litt rabarbra som den er, eller som suppe eller grøt. Bare vær obs på at den inneholder oksalsyre, så du kan få vondt i magen av å spise for mye av den i rå form. (frukt.no)

Honning har et noe lavere kaloriinnhold enn sukker, og også en lavere GI som ikke gir like rask blodsukkerstigning. Honning skal visst være bra for magen, immunforsvaret (forkjølelse), og er også fint både før og etter trening. (kk.no)

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s