Kyllinggryte med tomat og pasta

Posted: 16. august 2012 in grønnsaker, kylling, middag

En dag lagde jeg ei veldig enkel kyllinggryte. Jeg er i en periode hvor jeg lager en del gryter, da dette er mat som stort sett lager seg selv.
Jeg brukte ei oppskrift fra en annen blogg som utgangspunkt for retten; Trines Matblogg.

20120816-215245.jpg

Til to-tre porsjoner trenger du:
– 2 kyllingfileter, skjørt i terninger
– 1 løk, finhakket
– 2 fedd hvitløk, finhakket
– 1/2 ts sambal oelek (chilipasta)
– 1 ss eddik
– 2-3 dl buljong (eddik og buljong kan evt erstattes av hvitvin)
– 1 boks hermetiske tomater
– 2 ferske tomater, skjært i terninger
– 1 ss sukker
– pasta etter eget ønske, her ris- og maispenne (vi brukte ca 150 gr)

Ha litt smør eller olje i bunnen av en stor nok kasserolle. Stek løk og hvitløk lett gyllent. Rør inn sambal oelek. Tilsett tomater, eddik og buljong, og smak til med sukker. Mens dette står og putrer i omtrent ti minutter, steker du kyllingen litt før du har den over i gryta.
Du har to valg med pastaen. Du kan koke den i egen kasserolle, men da blir det mer oppvask. Enklere er det å lese på pakken hvor lenge den skal koke. Når du mener det er så lang tid igjen til retten er ferdig har du pastaen rett i gryta. Ha eventuelt på mer vann eller buljong så pastaen blir dekt.

Smak til med salt og pepper og topp gjerne med litt revet ost av eget ønske.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s